ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ "Κ Ο Υ Κ Λ Ο Σ Π Ι Τ Ο"

Η ζωή με ένα παιδί

Όσα βιβλία κι αν έχετε διαβάσει, όσες συμβουλές κι αν σας έχουν δώσει συγγενείς και φίλοι, όσο προετοιμασμένοι κι αν νομίζετε ότι είστε, η πραγματικότητα με ένα παιδί αποδεικνύεται τελείως διαφορετική. 

Κι αυτό γιατί όταν το μωράκι σας ξεπεράσει την βρεφική ηλικία και...
μετατραπεί σε ένα μικρό παιδάκι που μιλά, περπατά, απαιτεί και προσπαθεί να ανεξαρτητοποιηθεί, η ζωή σας δεν θα είναι πότε πια η ίδια.

Δεν θα είστε ποτέ και πουθενά μόνοι. 
Μπορεί στην τουαλέτα «ακόμα και ο βασιλιάς να πηγαίνει μόνος του», το πιτσιρίκι σας όμως, σίγουρα έχει άλλη άποψη, αφού εκείνη την ώρα θα θυμηθεί να σας ρωτήσει το πιο άσχετο πράγμα.

Θα πρέπει να προσέχετε τι λέτε. 
Αν δεν θέλετε το μικρό σας να αποκαλύψει τα πιο κρυφά σας μυστικά στον πρώτο γνωστό που θα συναντήσει ή πολύ περισσότερο να χρησιμοποιεί την γνωστή λέξη από «μ», τότε πρέπει να προσέχετε διπλά τι λέτε μπροστά του.
Θα αποδεχτείτε την λογική του παραλόγου. 

Την μια μέρα θα του αρέσουν τα μακαρόνια, την άλλη θα πετάει το πιάτο με αποστροφή.

Το καλοκαίρι θα κλαίει, επειδή δεν το αφήνετε να φορέσει το μάλλινο σκουφάκι του και το χειμώνα με τα κρύα, δεν θα θέλει ούτε να το δει.

Θα σας τρομάζει η ησυχία. 
Είναι αποδεδειγμένο ότι όταν δεν ακούτε θόρυβο, τότε το πιτσιρίκι σας είναι που κάνει το πιο επικίνδυνο ή απαγορευμένο πράγμα, όπως να σκαρφαλώνει στα κάγκελα ή να βάφει τους τοίχους.

Θα γίνετε οι καλύτεροι διαπραγματευτές. 
Ποιοι απεσταλμένοι του OHE και ποιοι ειδικοί στις διαπραγματεύσεις; Όλοι αυτοί δεν χρειάζεται να πείσουν ένα νήπιο να κάνει ησυχία, να φάει το κουνουπίδι του, να κοιμηθεί στην ώρα του, να ετοιμαστεί για το σχολείο, να κλείσει την τηλεόραση, να, να, να….


Θα το αγαπάτε κάθε μέρα πιο πολύ. 
Όσο κι αν σας τρελαίνει με την συμπεριφορά του, όσο κι αν σας φτάνει στα όρια της υπομονής σας, η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα που περνά θα νιώθετε την αγάπη σας γι’ αυτό το μικρό ανθρωπάκι να μεγαλώνει όλο και περισσότερο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.