ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ "Κ Ο Υ Κ Λ Ο Σ Π Ι Τ Ο"

ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗ "Η Τηλεόραση και το παιδί."




Τα παιδιά από την πρώτη σχολική ηλικία, συνειδητοποιούν πολύ γρήγορα ότι πολλές από τις εικόνες και τις ιστορίες της τηλεόρασης είναι αληθινές.

Ένα απλό ρεπορτάζ για μια πυρκαγιά...
 πλημμύρα (που ίσως έχει και θύματα) κατά το οποίο οι ενήλικες ξέρουν να ξεχωρίσουν ότι δεν κινδυνεύουν μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες, ίσως και φοβίες στο παιδί που μπορεί να μην σας εκμυστηρευτεί και να παραμείνει προβληματισμένο.

Πρέπει να προσέχετε πολύ ποιες εικόνες βλέπουν τα παιδιά σας, γιατί δεν τις  κατανοούνε  όπως οι ενήλικες.
Να την κλείσω την τηλεόραση όταν μπει το παιδί στο δωμάτιο όταν οι ειδήσεις περιέχουν βία ή είναι τελείως ακατάλληλες για το παιδί (Δυστυχήματα, νεκροί άνθρωποι);

Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είναι χειρότερο το παιδί να νιώσει ότι του κρύβετε κάτι από το να δει μια εικόνα που θα το τρομάξει. Πάρτε το καλύτερα αγκαλιά για να νιώσει ασφάλεια, μιλήστε μαζί του στην περίπτωση που είδε ή άκουσε κάτι που το τρόμαξε. Μην το στείλετε αμέσως μετά κατευθείαν για ύπνο.

Δώστε του την ευκαιρία να παίξει λιγάκι με τα παιχνίδια του στο δωμάτιο του και να αποσπάσει την προσοχή του από αυτό που το τρόμαξε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.